Elérhetőség

Dr. Domán Csilla - Házi Gyermekorvosi Rendelő
E-mail cím: domancsilla@gmail.com
Weboldal: www.domancsilla.hu
Cím: 2131 Göd, Összekötő út 3.
Telefon: +36-70-414-7906 (+36-27-331-767)

Megváltozik a rendelés / tanácsadás menetrendje 03.16-tól

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet kell bevezetni a rendelésen: miniszteri utasítás alapján orvosi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor. Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

Mivel a fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások, EZÉRT 2020.03.16-TÓL A KÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE:

BETEGRENDELÉS

– KORONAVÍRUS GYANÚ esetén TILOS A RENDELŐBE JÖNNI! Telefonon kell egyeztetni velünk, vagy a zöldszámot (06-80/277-455, 06-80/277-456) hívják!

– A VÁRÓTERMET LEZÁRJUK. Csengőre, telefonhívásra (70/ 414 7906) kinyitjuk az ajtót. A betegek beengedése egyesével történik, egyszerre csak 1 beteg + 1 szülő tartózkodhat a váróban.

– Az IDŐPONTFOGLALÁST átmenetileg 10 percenkénti időpontra állítjuk. Rendelőbe érkezés előtt mindenképpen telefonáljon. Asszisztensi ellátás megszűnik.

– A rendelésre KIZÁRÓLAG INDOKOLT ESETBEN JÖJJÖN, jelenleg a „csak nézzünk rá..”, halasztható megbeszéléseket, régóta fennálló panaszokat e-mailben vagy telefonon egyeztetjük. Amennyiben bizonytalanok az orvosi vizsgálat indokoltságát illetően e-mailen/ telefonon tudunk egyeztetni.

– Az egészségügyi személyzettel való KONTAKTUS SZINTÉN MINIMALIZÁLÁSRA KERÜL: csupán a legszükségesebb vizsgálatokra, kikérdezésre, terápiás javaslatokra korlátozódik.

– Mi MASZKBAN, védőfelszerelésekben dolgozunk. Kérjük önöket is, hogy maszkot – ha van, vagy sálat viseljenek a száj előtt. Vigyázzunk egymásra.

– Kérjük, hogy mindenki a rendelőbe lépés előtt KÉSZÜLJÖN FEL AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE (ezt nem csak járvány esetén fontos tudni!):

1., miért érkezett, mi a panasza
2., mióta tart
3., kivel érintkezett
4., mit tett eddig a gyógyulás érdekében

– HÁZNÁL történő vizsgálat KIZÁRÓLAG orvos által indokolt esetben történik.

– Papír alapú receptet nem adunk ki. E-RECEPT kerül kiállításra, amelynek kiváltásához a gyermek TAJ számára és a személyi igazolványunkra van szükség BÁRKINEK – 14 éves kor alatt is.

– Mivel az oktatási intézmények zárva tartanak, IGAZOLÁST NEM ADUNK KI.

– TÁPPÉNZ KIZÁRÓLAG BETEGSÉG ESETÉN ADHATÓ. Azokban az esetekben, amikor a szülő nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet és emiatt maradna otthon, akkor táppénz NEM adható (rendelet írja elő).

– A BEUTALÓ ez e-mailen kérhető, küldjük szkennelve.

TANÁCSADÁS

– Egyszerre CSAK 1 CSALÁD tartózkodhat a váróban.

– Egy gyermekkel CSAK EGY HOZZÁTARTOZÓ jöhet.

– Kötelező védőoltásokat (különösen 1 éves kor alatt), és agyhártyagyulladás-, valamint bárányhimlő elleni oltást tervezetten NEM HALASZTUNK, hiszen az a célunk, hogy a védőoltással megelőzhető betegségeket se kapják el a csecsemők! A védőoltás NEM gyengíti az immunrendszert, így nincs befolyással arra, hogy jelenleg koronavírus járvány van-e. Influenza szezon vagy helyi bárányhimlő “járvány” esetén sem halasztjuk a védőoltások beadását, nincs ez így másként most sem.

ÚJSZÜLÖTT LÁTOGATÁS

– Időben CSAK AZ ÚJSZÜLÖTT VIZSGÁLATÁRA korlátozódik. A részleteket telefonon egyeztetjük.

Kívánom, hogy mindenki bölcsen és türelemmel álljon hozzá a kialakult helyzethez. Védjük magunkat és a másikat, segítsünk egymáson!

 

Rendelési idő

Hétfő 15-18
Kedd 11-14
Szerda 11-14
Csütörtök 08-11
Péntek 15-18
 
Minden hónap 3. szerdáján kötelező továbbképzés miatt nincs rendelés (legközelebb február 19-n).
 

Egészséges Tanácsadás

Hétfő 08-11 (tanácsadói helyiség)
Jelenleg elérhető telefonszám: 70-414 7906
 

Bócsai ellátás

(Elsősorban ottani lakosok részére: 2131 Göd, Balassi Bálint u. 28. - csak előjegyzés alapján)
 
Bócsai tanácsadás: Péntek: 08:30 - 09:15
Bócsai betegrendelés: Péntek: 09:15 - 09:30